İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kemeraltı esnafına İngilizce eğitimi
“Welcome to Kemeraltı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi değerlerinden Kemeraltı’nı dünya vitrinine çıkaracak ve turizm potansiyelini geliştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Çarşının altyapısı baştan sona yenilenirken esnafa da mesleki İngilizce eğitimi veriliyor.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı altyapısı ve görüntüsüyle baştan sona yenileyerek ayağa kaldırmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgeyi turistler için cazip hale getirecek yeni bir proje başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ile birlikte çarşıya yaptığı gezi sırasında esnaftan gelen talepler değerlendirilerek hemen harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Kemeraltı esnafı için mesleki İngilizce eğitimi başlattı. Eğitimlere esnafın ilgisi büyük oldu.
Esnafımız İngilizce öğrenmeye hevesli
Kursların 29 Temmuz’dan bu yana devam ettiğini belirten Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “Haftanın üç günü 19.00 – 21.00 saatleri arasında 18 esnafımızla başladığımız kurslar çok verimli geçiyor. İlk kuru tamamlayanlar şimdi ikinci kura devam ediyor. Esnafımız İngilizce öğrenmeye hevesli ve görüyoruz ki tüm seviyeleri de alacaklar. Başkanımız Tunç Soyer Kemeraltı’na çok değer veriyor ve bu bölgeyi 24 saat yaşayan bir çekim merkezi yapmak istiyor. Esnafımız da çarşıya gelen turistlerle en iyi şekilde iletişim kurmak için bir irade ortaya koydu. Biz de esnafımızın mesleki İngilizce eğitimine katkı sağlıyoruz” dedi.
Kemeraltı esnafının bir şekilde kendini yenilemesi gerekiyordu
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise, “Tunç Başkanımızın Kemeraltı sevdasıyla birlikte altyapı çalışmalarına girdik. Orada ciddi bir yatırım yapılıyor ancak üst yapıda da olumlu değişimler var. Kemeraltı esnafının bir şekilde kendini yenilemesi gerekiyordu. Bununla ilgili projeler geliştirdiğimizde esnafın İngilizce öğrenmesi gerektiğini söyledik. Meslek Fabrikası ile birlikte bu konuda fedakarlık gösteriyoruz. Her aradığımızda Meslek Fabrikası bize kapılarını açtı. Biz de esnafımıza kursu alacakları odamızı verdik. Esnafımız çok memnun. Ahilik kültürünü yaşatıyoruz. Unuttuğumuz değerleri burada hatırladık. Hiç birbirini tanımayan insanlar burada kaynaştılar. Bizlere bu imkanı sağlayan Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Eskisinden daha özgüvenli çalışıyoruz
1972 yılından bu yana Kemeraltı Çarşısı’nda ısmarlama erkek gömleği üzerine çalıştıklarını söyleyen Ceyhan Doğan, “Kurs açıldığından bu yana hevesle devam ediyorum. Mesleki açıdan çok katkısı oldu. Çarşıya çok sayıda turist geliyor. Adres soran da var, gömlek diktiren de var. Eskisinden daha özgüvenli çalışıyoruz artık. Özellikle turistler geldiğinde eskiden belki tutuk kalıyorduk şimdi anlayıp kendimizi anlatabiliyoruz. Eve gitmek yerine kursa geliyoruz. Kurs devam ettikçe biz de devam edeceğiz” dedi.
Turistlerle sohbetlere başladım
Turistik El Sanatları Çarşısı’nda esnaflık yapan Mihrican Bal, “Kendi ürettiğim takıları satıyorum. Bir seneden beri bu çarşının içerisindeyim. İngilizce kursu açılacağını duyar duymaz bu fırsatı değerlendirmek istedim. İş çıkışı İngilizce dersi alıyorum. Daha önce eğitimim vardı ama pratik yapıp hatırlamak çok iyi oldu. Hafif hafif turistlerle sohbetlere başladım. Haftada üç gün mesaim uzamış oluyor ama dükkanımın yakınında kursu aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.
İş çıkışında yorgun olsak da bu kursa gitmeye değiyor
Kemeraltı Çarşısı’ndaki eczanede dermokozmatik uzmanı olarak görev yapan Yıldız Koçyiğit, “Çarşımızı çok sayıda turist ziyaret ediyor ve biz anlaşmakta zorlanıyorduk. Artık tek başıma turistlerle anlaşabiliyorum. Özellikle mesleki olduğu için kurs gayet verimli oluyor. Kurs saatlerini de Meslek Fabrikası iş çıkış saatlerimizde olacak şekilde ayarladı. İş çıkında yorgun olsak da bu kursa gitmeye değiyor. Zamanımızı verimli harcıyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın